-

Gözden kaçırmayın

 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Amasya'da Uluslararası Atatürk, Kültür ve Sanat Festivali'ne Katıldı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Amasya'da Uluslararası Atatürk, Kültür ve Sanat Festivali'ne Katıldı

İzmir’in tarihi Birgi Köyü, sürdürülebilir turizm adına önemli bir projeye ev sahipliği yapıyor. Sürdürülebilir Enerji Temelli Turizm Uygulama Merkezi (SENTRUM) projesinin ikinci merkezi, Ayvalık Küçükköy’den sonra Birgi’de hayata geçiriliyor. Projenin basın toplantısı ve lansman etkinliği, uluslararası, ulusal ve yerel proje paydaşları, kamu, özel sektör ve Enerjisa temsilcilerinin katılımıyla Birgi’de gerçekleştirildi. Proje, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı'nın ortaklığı; Sabancı Vakfı ve Hilton Otelleri'nin desteğiyle güçlendirilmiştir. Yerel ortaklar arasında ise Ödemiş Belediyesi ve Ödemiş Kaymakamlığı bulunuyor.

18 ay sürecek proje kapsamında Birgi’de SENTRUM Koordinasyon Ofisi kurulacak. Turizm meslek liseleri ve üniversite öğrencilerine özel staj imkânları sunularak, öğrencilerin sektörle tanışmaları sağlanacak. Toplumsal Cinsiyet Eylem Planı geliştirilecek ve aşırı su tüketimi, enerji tüketimi ile tek kullanımlık ürünlerin kullanımını azaltmak için yerel paydaşlar ve turizm işletmelerine yönelik kapasite geliştirme eğitim programları düzenlenecek. Ayrıca seçilecek kamu binalarında enerji verimliliği dönüşümleri gerçekleştirilecek ve yerel turizm işletmeleri ile kamu binaları için enerji etüt çalışması yapılarak enerji tüketiminin azaltılması için adımlar atılacak.