-

Gözden kaçırmayın

 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Amasya'da Uluslararası Atatürk, Kültür ve Sanat Festivali'ne Katıldı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Amasya'da Uluslararası Atatürk, Kültür ve Sanat Festivali'ne Katıldı

Edirne'de bulunan Plevne İlkokulu öğretmen ve öğrencileri, Edirne İl Jandarma Komutanlığını ziyaretlerinde jandarmanın çalışmalarına büyük ilgi duydu.

Ziyaret sırasında, öğrencilere İl Jandarma Komutanlığının görevleri tanıtıldı ve 112 acil çağrı numarasının önemi anlatıldı. Öğrenciler, telsiz aracılığıyla görevdeki personelin Jandarma Teşkilatının 185. kuruluş yıl dönümünü kutlayarak başarı dileklerini iletti.

Jandarma kışlası içinde kurulan Trafik Jandarması standında, jandarmanın envanterinde bulunan trafik malzemeleri ve araçları tanıtıldı. Kriminal Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan stantta ise olay yeri inceleme işlemlerinde kullanılan malzemeler ile örnek olay yeri canlandırması yapıldı.

Komando standında, Komando Timlerinin kullandığı yerli ve milli silahlar tanıtıldı ve patlayıcı madde imha timinin görevlerinde kullandığı ekipmanlar gösterildi. Bu ekipmanlar arasında patlayıcı madde imha elbisesi, balistik koruyucu başlık ve keşif müdahale araç gereçleri de yer aldı.

Ziyaretin bir diğer ilgi çekici etkinliği ise köpek eğitim alanında düzenlenen jandarma dedektör köpeklerinin gösterisi oldu.

Jandarma Teşkilatının 185. kuruluş yılı kapsamında, ilk ve orta dereceli okullarda öğrenim gören öğrencilere yönelik tanıtım faaliyetlerinin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli olarak devam edeceği açıklandı.