-

Gözden kaçırmayın

 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Amasya'da Uluslararası Atatürk, Kültür ve Sanat Festivali'ne Katıldı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Amasya'da Uluslararası Atatürk, Kültür ve Sanat Festivali'ne Katıldı

İçişleri Bakanı Sayın Ali Yerlikaya, Hatay, Ankara, Çankırı ve Konya illerinde düzenlenen "KUYU-5" operasyonlarında beş ayrı organize suç örgütünün çökertildiğini açıkladı. Bu operasyonlarda dört elebaşının da içinde bulunduğu toplam 57 şüpheli yakalandı.

Operasyonların detaylarını sosyal medya hesabından paylaşan Bakan Yerlikaya, "Aziz Milletimizin bilmesini isterim ki; şehir eşkiyalarına nefes aldırmayacağız. Milletimizin duası ve desteğiyle organize suç örgütlerine karşı şafak sökerken de gün batarken de operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek!" ifadelerinde bulundu.

Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde, İl Emniyet Müdürlükleri KOM Şube Müdürlüklerince gerçekleştirilen operasyonlarda, ele geçirilen şüphelilerin çeşitli suç faaliyetlerinde bulundukları tespit edildi. Şüphelilerin:

- Kendilerine rakip olarak gördükleri suç gruplarına silahlı saldırı düzenledikleri

- Müşteki şahısları darp ve tehdit ederek yağmalamaya çalıştıkları

- Silah zoruyla müşteki şahısları kaçırdıkları ve ailelerinden para talep ettikleri

- Alacak verecek meselelerine müdahil oldukları

- Uyuşturucu ticareti nedeniyle şahısları tehdit ettikleri

- Usulsüz yollarla senet imzalattıkları

- Cebir ve şiddet kullanarak tahsilat yaptıkları ve şikâyetçi olmalarını engelledikleri

- Tefecilik yaparak yüksek faizle borçlandırdıkları ve borcunu ödeyemeyenleri tehdit ettikleri

- Sanayi sitesinde müşterileri dolandırdıkları, itiraz edenlere karşı cebir ve şiddet uyguladıkları

- Uyuşturucu ve silah ticareti yaparak haksız kazanç sağladıkları

tespit edildi.

Operasyonlar sonucu, 17 ruhsatsız tabanca, 10 ruhsatsız tüfek, 5 kurusıkı tabanca, çeşitli miktarlarda uyuşturucu madde, çok sayıda çek senet ve yüksek miktarda Türk Lirasına el konuldu.

İçişleri Bakanı "Operasyonları gerçekleştiren kahraman polislerimizi tebrik ediyorum, Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle" diyerek sözlerini noktaladı.