-

Gözden kaçırmayın

Manisa Turgutlu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Personel Alımı İlanıManisa Turgutlu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Personel Alımı İlanı

2024 yılı yatırım programı II. Dönem uygulama sonuçlarının değerlendirilmesi ve koordinasyon çalışmalarının tespitini amaçlayan 2024 yılı III. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Enver Ünlü başkanlığında gerçekleştirildi. İlimizde toplam tutarı 38 milyar 329 milyon TL olan 441 kamu yatırım projesi uygulanıyor.

İl Emniyet Müdürlüğü Toplantı Salonunda Vali Enver Ünlü başkanlığında yapılan toplantıya Vali Yardımcısı Aydın Memük, kaymakamlar, belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Enver Ünlü, ildeki kamu yatırımları hakkında bilgi vererek, "İlimizin kalkınması ve gelişmesi için hep birlikte çalışıyoruz. Bugün burada, il genelinde yürütülen projeleri ve yatırımları masaya yatırarak, daha verimli ve etkili bir çalışma ortamı oluşturmayı hedefliyoruz. Kurumlarımız arasında güçlü bir koordinasyon sağlamak, ilimizin geleceği için büyük önem taşıyor." dedi. Vali Ünlü, ilimizde 441 kamu yatırım projesinin uygulandığını, bunlardan 309'unun yatırımcı kuruluş, 132'sinin belediyelere ait olduğunu ve toplam tutarlarının 38 milyar 329 milyon TL olduğunu aktardı. Projeler için önceki yıllarda 6 milyar 575 milyon TL. harcama yapıldığını belirten Vali Ünlü, 2024 yılı için bu projelere toplam 8 milyar 654 milyon TL. ödenek ayrıldığını, ikinci dönem sonu itibariyle 4 milyar 232 milyon TL. ödenek harcanarak, harcama oranı % 49 olarak gerçekleştiğini ifade etti. Bu projelerin 93'ünün tamamlandığını belirten Vali Ünlü, 249 projenin devam etmekte olduğunu, 21 projenin ihale aşamasına getirildiğini ve 78 projeye henüz başlanamadığını söyledi. Başlanmayan projelerin sebeplerinin arsa, ödenek ve hukuki sorunlar olduğunu belirten Vali Ünlü, projelerin ihale öncesi hazırlıklarının yapıldığını söyledi. Toplantıda, devam eden altyapı projeleri, eğitim, sağlık, tarım alanlarındaki yatırımlar hakkında ilgili kurumlar sunumlar eşliğinde bilgi verdi. Toplantı projelerde karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerilerine ilişkin fikir alışverişinde bulunulması ile sona erdi.