-

Gözden kaçırmayın

Ticaret Bakanı Ömer Bolat AB-Türkiye Ticaret Diyaloğu Toplantısına KatıldıTicaret Bakanı Ömer Bolat AB-Türkiye Ticaret Diyaloğu Toplantısına Katıldı

Aydın Ticaret Odası'nda, İklim Değişikliği Başkanlığı koordinasyonunda düzenlenen "Yeşil Dönüşüm ve Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması Bilgilendirme ve İstişare Toplantıları" yapıldı. Türkiye genelinde Eskişehir, Denizli, Kocaeli, Sakarya, Konya, İzmir, Kayseri, Mersin, Adana, İstanbul, Tekirdağ ve Uşak’tan sonra Aydın'da gerçekleştirilen toplantı, 26 Haziran 2024 tarihinde Aydın Ticaret Odası'nda düzenlendi.

Toplantıya, Aydın Ticaret Odası üye ve temsilcileri ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ve akademisyenler dahil olmak üzere 50'den fazla temsilci katıldı. İklim değişikliğiyle mücadele kapsamında, ülkemiz sanayicisinin Yeşil Dönüşüm ve Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması (SKDM) konularında farkındalığını ve kapasitesini artırmayı amaçlayan toplantıda önemli isimler yer aldı.

Etkinlikte, Aydın Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden Şube Müdürü Elçin Karadeniz, Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ergün Evran ve birçok Aydın Ticaret Odası üye firma yetkilisi katılım gösterdi.

Toplantı kapsamında, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın yanı sıra, Türk Standartları Enstitüsü ve Türkiye Yatırım ve Kalkınma Bankası yetkililerinin katılımıyla iki panel düzenlendi. Bu panellerde "Yeşil Dönüşüm ve Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması" ve "Ulusal Taksonomi, Sanayide Yeşil Dönüşüm ve Yeşil Dönüşüm Finans Araçları" başlıkları ele alındı. Bakanlık yetkilileri, Avrupa Birliği SKDM düzenlemesine uyum kapsamında tüm konu başlıklarında ayrıntılı bilgilendirmelerde bulundu.