-

Gözden kaçırmayın

Manisa Turgutlu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Personel Alımı İlanıManisa Turgutlu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Personel Alımı İlanı

İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi ve Milli Eğitim Bakan Danışmanı Arzu Günaydın, basın mensuplarıyla bir araya gelerek eğitim alanında kaydedilen önemli gelişmeleri paylaştılar.

Eğitimdeki önemi vurgulayan Vali Dr. Süleyman Elban, "Amacımız, bizden sonra bayrağı devredeceğimiz evlatlarımızın bu çıtayı daha da yükseğe taşımasıdır. Bütçe içindeki en büyük pay eğitime ayrılıyor. Eğitim ordusuna her geçen gün yeni neferler katılıyor ve dünyadaki yeni gelişmeler takip edilerek müfredata dâhil ediliyor." diye konuştu. Ayrıca, İzmir'de düzenlenen kodlama şenliğinin büyük ilgi gördüğünü ve 2024 yılı bitmeden 850 bin öğrencinin tamamının bu eğitimi almasının hedeflendiğini söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi ise İzmir'de özel eğitimde bekleyen hiçbir öğrenci olmadığını belirterek "Biz, devlet olarak bu çocuklarımızın hepsini sabah servislerle evlerinden alıyoruz, öğlen yemeklerini veriyoruz. Akşam tekrar servislerle ve hostesler eşliğinde evlerine bırakıyoruz." dedi. Yahşi, ayrıca mesleki ve teknik eğitimin önemine değinerek, "İzmir'deki meslek liselerindeki öğrenci oranı %60'lara çıkarılacak ve ilk defa bu sene 12 meslek lisesinde ortaokul bölümü açılacak." ifadelerini kullandı.

MEB Bakan Danışmanı Arzu Günaydın ise yeni müfredat hakkında bilgi vererek, "İnsanın insanla, toplumla, çevreyle ve kendisiyle kalp, ruh, zihin ve beden bütünlüğünü önceleyen, yenilenmiş ve güncellenmiş bir maarif modeli üzerinde çalışıyoruz. Yeni müfredatta sadeleştirme, iyileştirme ve bütüncül eğitimi önemsedik." dedi.