-

Gözden kaçırmayın

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt İscehisar'da Temaslarda BulunduDemokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt İscehisar'da Temaslarda Bulundu

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, İsrail'in son dönemde gerçekleştirdiği saldırıları kınayarak, İsrail'in bir terör devleti olduğunu iddia etti. Özkan, yaptığı açıklamada, İsrail'in masum sivillere yönelik saldırılarını yoğun bir şekilde sürdürdüğünü ve bunun soykırım amaçlı olduğunu belirtti. Özellikle çocukların ve gençlerin hedef alındığını vurgulayan Özkan, dünya kamuoyunun bu duruma sessiz kalmasını da eleştirdi.

Özkan, Refah kampına yönelik bombalamaların, İsrail'in saldırılarının devam edeceğinin bir göstergesi olduğunu belirterek, İsrail'in acilen durdurulması gerektiğinin altını çizdi. Söylediklerine göre, İsrail’in saldırıları dünya tarafından durdurulmalı, aksi takdirde masum çocukların ve sivillerin ölmeye devam edeceği uyarısında bulundu.

Özkan'ın açıklamaları, İsrail'in Gazze'ye yönelik son saldırılarının ardından geldi. İsrail'in saldırıları sonrası birçok sivilin hayatını kaybettiği ve altyapının büyük oranda zarar gördüğü bildirildi.