-

Gözden kaçırmayın

20 Yıl Kutlaması: Taner Zadsan'ın Başarı Hikayesi20 Yıl Kutlaması: Taner Zadsan'ın Başarı Hikayesi

Güncel teknolojiler ve dijital kültürün sanatçıların düşünce ve üretim biçimlerine nasıl yön verdiğine odaklanan "Zamansız Meraklar" sergisi, 15 Şubat – 11 Ağustos 2024 tarihleri arasında sanatseverlerle buluşacak. Bu kapsamlı sergi, sanatçıların farklı temalara ilişkin bakış açılarındaki dönüşümleri kayıt altına almayı hedeflemekte. Sanatın ilk örneklerinden günümüze kadar sanatçıların ağırlık verdiği konuları dijital araçların olanak tanıdığı ifade teknikleriyle ele alan eserler, günümüz penceresinden bugünü geleceğe taşıyan yaratımlar olarak inceleniyor.

"Zamansız Meraklar", doğa, tarih, mimarlık, kent, kimlik ve toplum gibi geniş kapsamlı temalara odaklanmakta. Sergide yer alan çalışmalar, sanatçıların düşünce yöntemleri ve anlatımlarındaki özgün unsurları görünür kılmak ve yeni üretimlerle bu kavramlara yanıt vermek üzere uyarlanan araştırmaları sanatseverlerle buluşturmayı hedefliyor. İstanbul Modern’in sergi ve koleksiyonlarıyla ortak bir zeminde anlam kazanan bu eserler, sanatın farklı alanlarında öne çıkan meraklara yeni açılımlar getiriyor.

Sergide eserleri yer alacak sanatçılar arasında Cem A., Atıf Akın, Ozan Atalan, Kerem Ozan Bayraktar, Mehmet Berk Bostancı, Cihad Caner, Yasin Arıbuğa-Toprak Fırat, Beste İleri, Alican İnal, Yelta Köm, Ebru Kurbak, Oddviz, Özcan Saraç, Ahmet Rüstem Ekici-Hakan Sorar, Meltem Şahin ve Berkay Tuncay bulunuyor. Serginin küratörleri ise Nilay Dursun ve Ümit Mesci.

Bu sergi, 2024 yılının önemli sanatsal etkinliklerinden biri olmayı vaat ediyor ve günümüz teknolojisinin sanat üzerindeki etkilerini keşfetmek isteyenler için kaçırılmayacak bir fırsat sunuyor.