-

Gözden kaçırmayın

Mesleki ve Teknik Eğitimde Yeni AdımMesleki ve Teknik Eğitimde Yeni Adım

İzmir'de, Dokuz Eylül Üniversitesi'nin öncülüğünde açılan "Cumhuriyet'imizin Renkleri" adlı tekstil ve lif sanatı sergisi, şehrin sanatsal zenginliğini bir kez daha gözler önüne serdi. Sergi, İzmir Resim ve Heykel Müzesi ve Galerisi'nde düzenlendi ve cumhuriyetin 100. yılına özel olarak tarihten gelen değerleri yansıtan renk paletiyle dikkat çekti.

Serginin kuratörlüğünü üstlenen Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nin deneyimli ismi Mustafa Kula, üniversitenin sanat ve eğitimi birleştiren bir müessese olarak değerine değer kattı. Sergi, üniversitenin Moda Giyim Tasarım Bölümü öğretim elemanlarının titiz çalışmaları ve davet edilen 36 sanatçının eserlerinin bir araya gelmesiyle şekillendi.

Cumhuriyet'in asaleti, yıl dönümü coşkusu ve sanatsal zenginliği sergide yer alan 50 eserle yansıtıldı. Sergi, 10 Ocak 2024 tarihine kadar ziyaret edilebilir olacak ve ziyaretçiler, geçmişle bugün arasında köprü kurarak cumhuriyetin 100 yıllık serüvenine sanatın dilinden şahitlik etme fırsatına sahip olacaklar.

Moda ve tekstil sanatının benzersiz dokunuşlarıyla cumhuriyetin temel taşları, kültürel mirası ve geleceğe taşınan umudu gözlemlemek isteyen herkesi bu muhteşem sergiye davet ediyoruz. Dokuz Eylül Üniversitesi, sanatın evrensel açılımına olan katkısını altını çizerek gösteriyor ve İzmir'in sanat haritasında güçlü bir konumda bulunuyor.

#İzmir #sanat #sergi #DokuzEylülÜniversitesi