-

Gözden kaçırmayın

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt İscehisar'da Temaslarda BulunduDemokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt İscehisar'da Temaslarda Bulundu

İzmir Büyükşehir Belediyesi, engelli vatandaşlarına yönelik deniz ulaşımını daha erişilebilir hale getirmek amacıyla "Engelleri Aşan Seferler" adıyla yeni bir hizmet başlatıyor. Bu özel seferler, 25 Haziran 2024 Salı günü itibarıyla İzmir'de faaliyete geçecek.

"Engelleri Aşan Seferler" projesi kapsamında, engelli İzmirim Kart sahibi bireyler ve bir refakatçileri, Konak-Karşıyaka-Mordoğan-Foça hattında düzenlenecek turlara ücretsiz olarak katılım sağlayabilecek. Bu sayede, engelli vatandaşlar ve refakatçileri, İzmir'in farklı bölgelerine deniz yoluyla rahat ve ücretsiz bir biçimde ulaşma olanağına sahip olacak.

Bu özel hizmetten yararlanmak isteyenlerin, hafta içi mesai saatleri içerisinde 0232 320 00 35 numaralı hattı arayarak rezervasyon yapmaları gerekiyor. Dahililer ise 102 ve 103 olarak belirlenmiş durumda.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, "Engelleri Aşan Seferler" projesi ile sosyal belediyecilik anlayışının bir parçası olarak, engelli bireylerin toplumsal yaşama tam ve eşit katılımına katkı sağlamayı hedefliyor.