-

Gözden kaçırmayın

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan ile Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde İş Birliği Protokolü İmzaladıÇalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan ile Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde İş Birliği Protokolü İmzaladı

İzmir'in önemli endüstri miraslarından biri olan Alsancak Tekel Fabrikası, yaklaşık 140 yıllık tarihi yapıları aslına uygun restore edilerek İzmir Kültür Sanat Fabrikası'na dönüştürüldü. Uzun süre atıl durumda bulunan binalar, içerdikleri müzeler, kütüphaneler, kültür sanat atölyeleri ve geniş yeşil alanlarıyla her yaş grubuna hitap eden yeni bir yaşam alanı olarak yeniden işlev kazandı.

Sürdürülebilirlik prensiplerine uygun olarak restore edilen İzmir Kültür Sanat Fabrikası, Biosphere Sürdürülebilir Müze Sertifikası'na sahip. Restorasyon sürecinden altyapı sistemlerine kadar birçok aşamada yerel kültürel yaşamı ve ekonomiyi destekleyici özelliklere sahip olan yapı, gelecek nesillere kültürel mirası aktarma misyonunu da taşıyor. Aynı zamanda, kent halkına sunduğu yeni yeşil yaşam alanı, doğayla iç içe deneyimler sunuyor.

İzmir'in kültürel ve sanatsal yaşamını zenginleştiren bu yeni alan, Alsancak'ta ziyaretçilerini bekliyor. Geçmişin izlerini gelecekle buluşturan İzmir Kültür Sanat Fabrikası, bu yaz boyunca ziyaret edilecek ilgi çekici mekânlar arasında yer alıyor.

Kaynak: İzmir Kültür Sanat Fabrikası'nın resmi duyuruları.