-

Gözden kaçırmayın

Çınar ve Mazıdağı'nda Yangın Sonucu 15 Vatandaş Hayatını KaybettiÇınar ve Mazıdağı'nda Yangın Sonucu 15 Vatandaş Hayatını Kaybetti

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından yapılan açıklamada, terörle mücadele kapsamında gerçekleştirilen "BOZDOĞAN-42" operasyonlarında çok sayıda şüphelinin yakalandığı belirtildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü ve İstihbarat Başkanlığı koordinesinde, Adana, Antalya, Batman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hakkari, İzmir, İstanbul, Karaman, Mersin, Muş, Şanlıurfa, Şırnak, Tunceli ve Van'da terör örgütüne yönelik operasyonlar düzenlendi.

Hakkında kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kaydı bulunan şüphelilerin; geçmişte terör örgütü içerisinde faaliyet yürüttükleri, terör örgütü adına işbirlikçilik yaptıkları, kanunsuz yürüyüş ve gösterilerde güvenlik güçlerine molotofkokteyli, taş ve havai fişekle saldırıda bulundukları, terör örgütünün yurt dışı yapılanması içerisinde örgüte maddi destek sağladıkları tespit edildi. Operasyonlar sonucunda ruhsatsız tüfekler, çok sayıda örgütsel doküman ve dijital materyal ele geçirildi.

Bakan Yerlikaya, yapılan operasyonlar nedeniyle Emniyet güçlerini tebrik ederek, "Teröristlere göz açtırmayacağız, güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle milletimizin huzuru, birlik ve beraberliği için mücadelemiz kararlı bir şekilde devam edecektir. Allah ayaklarına taş değdirmesin, milletimizin duası sizinle," dedi.

Kaynak: T.C. İçişleri Bakanlığı