-

Gözden kaçırmayın

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt İscehisar'da Temaslarda BulunduDemokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt İscehisar'da Temaslarda Bulundu

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Personel Kanunu'nda değişiklik öngören kanun teklifi önerisinin Milli Savunma Komisyonu'na gelmesi üzerine eleştirilerde bulundu. Bakan, teklifte TSK'yı ayakta tutan Astsubaylar ve Uzman Çavuşlar gibi kritik personelin haklarına dair düzenlemelerin yer almadığını vurguladı. Bakan, "Kanun teklifinde her şey var ama insan unsuru yok," dedi.

Astsubayların tazminatları ve Uzman Çavuşların kadroya alınma talepleri hakkında daha önce sunduğu iki kanun teklifinin, mevcut komisyon teklifine eklenmesi için verdiği önergenin de reddedildiğini belirten Bakan, "Astsubayların ve Uzman Çavuşların taleplerini dikkate almayanlar vatansever olamaz," şeklinde sert eleştiride bulundu.

CHP'li Murat Bakan, bugüne kadar Astsubaylar ve Uzman Çavuşların haklarını savunduklarını ve bundan sonra da onların yanında olmaya devam edeceklerini ifade etti.

Kaynak: CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan'ın açıklamaları.