-

Gözden kaçırmayın

Romanya Başbakanı Marcel Ciolacu Türkiye'ye Resmî Ziyaret GerçekleştirdiRomanya Başbakanı Marcel Ciolacu Türkiye'ye Resmî Ziyaret Gerçekleştirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AFAD başkanlığında gerçekleştirilen AFAD-DSİ Sel ve Taşkın Risk Azaltma Protokol Töreni'nde, sel ve taşkın risklerini azaltma adına atılan önemli bir adımı duyurdu. Tören sırasında yapılan konuşmada, devletin ilgili kurumlarının lojistik ve teknik kapasitelerinin güçlendirildiği, AFAD envanterinde bulunan 111 iş makinesinin DSİ kullanımına sunulduğu ifade edildi.

Erdoğan, DSİ'ye devredilen iş makineleri ile birlikte DSİ'nin ekskavatör sayısının 816'ya yükseldiğini belirtti. Bu araçların, özellikle sel ve heyelan riski yüksek Karadeniz Bölgesi'nde kullanılacağını ve burada başlatılacak olan risk azaltma çalışmalarıyla geçmişte yaşanan sel ve taşkın felaketlerine karşı önlem almayı hedeflediklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı ayrıca, devlet olarak her türlü önlemi alıp, ardından allah'ın takdirine bıraktıklarını; tedbirsiz tevekkülün, samimiyet değil cehalet göstergesi olduğunu vurguladı. AFAD ve DSİ'nin afetlere hazırlık konusundaki çabalarına değinen Erdoğan, Türkiye'nin afet yönetimindeki entegrasyonunu ve koordinasyon kabiliyetini güçlendirdiklerini de ekledi.

Türkiye'nin zorlu bir dönemden geçtiğine dikkat çeken Erdoğan, ekonomik zorluklara ve doğal afetlere karşı koymanın, dayanıklı yapılar ve kentsel dönüşüm projeleriyle mümkün olduğunu belirtti. 2024 yılında daha az problemle, can ve mal kaybına uğramadan yılı geçirebilmeyi umduklarını dile getirirken, yeni iş makinalarıyla devletin tüm imkanlarının seferber edildiğini ifade etti.