-

Gözden kaçırmayın

Vali Enver Ünlü, Agrobest Grup Salihli 2. Etap Üretim Tesisi ve Lojistik Merkezi Temel Atma Törenine KatıldıVali Enver Ünlü, Agrobest Grup Salihli 2. Etap Üretim Tesisi ve Lojistik Merkezi Temel Atma Törenine Katıldı

Manisa Valisi Enver Ünlü'nün başkanlık ettiği 2024 yılı 2. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, İl Emniyet Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. Toplantıya kaymakamlar, belediye başkanları ve kamu kurumlarının üst düzey temsilcileri katıldı.

Toplantıda, Manisa'da gerçekleştirilen ve planlanan kamu yatırım projeleri ele alındı. Özellikle 37 Milyar 138 Milyon TL bütçeli 416 kamu yatırım projesinin uygulanma durumu üzerinde duruldu. Vali Ünlü, bu projelerin 299'unun yatırımcı kuruluşlar, 117'sinin belediyeler tarafından yürütüldüğünü belirtti. Bu yıl için ayrılan toplam 7 milyar 656 milyon TL ödeneğin, ilk dönem itibariyle yüzde 32'si harcanarak 2 milyar 477 milyon TL'lik bir harcama yapıldı.

Ayrıca toplantıda, 47 projenin tamamlandığı, 269 projenin devam ettiği ve 11 projenin ihale aşamasında olduğu bilgisi paylaşıldı. Başlamayan 88 projenin ise çeşitli sebeplerden ötürü geciktiği, arasında arsa, ödenek ve hukuki sorunların bulunduğu ifade edildi.

Toplantı, yatırımcı kurum ve kuruluşların bölge müdürleri ile temsilcilerinin projeler hakkında bilgi vermesi ve karşılıklı fikir alışverişinde bulunulmasıyla sona erdi.