-

Gözden kaçırmayın

"Kızıl Goncalar" Sezon Finaliyle Ekranlarda

1959 yılında, dokuz Sovyet dağcının esrarengiz ölümüyle sonuçlanan Dyatlov Geçidi Vakası, hala çözülmemiş bir gizem olarak kalmaya devam ediyor. Olay, Rusya'nın Ural Dağları'nda meydana geldi. Kış şartlarında dağcılık yapmak üzere yola çıkan grup, geçit yakınlarında kamp yaparken ortadan kayboldu. Arama kurtarma ekipleri, grup üyelerinin cesetlerini çadırlarından birkaç kilometre ötede ve dağınık bir halde buldu.

Bu trajik olayın en belirgin ve şaşırtıcı yönü, ölüm nedenlerinin açıklanamaz olmasıydı. Bazı cesetlerde kırık kemikler ve ciddi iç yaralanmalar tespit edilmiş, fakat dış yaralanma izlerine rastlanmamıştır. Bu, olayın arkasındaki nedenler hakkında birçok teori üretilmesine yol açmıştır. Bu teoriler doğal afetlerden, askeri deneylere, hatta paranormal aktivitelere kadar uzanmaktadır.

62 yıl boyunca açıklanamayan bu olay, bilim adamları, araştırmacılar ve konuya ilgi duyan pek çok kişi tarafından sıkça tartışılmaktadır. Gizemli olay, zaman içinde Dyatlov Geçidi'ni ve bölgeyi bir çekim merkezi haline getirmiş, adını adeta bir efsaneye çevirmiştir.