-

Gözden kaçırmayın

İzmir’in Tire İlçesindeki Toptepe Restoran Tadilat İçin Kapatıldıİzmir’in Tire İlçesindeki Toptepe Restoran Tadilat İçin Kapatıldı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın bildirdiğine göre, Türkiye'nin farklı şehirlerinde terörle mücadele kapsamında "BOZDOĞAN-33" adlı operasyon düzenlendi. Bu operasyonlar, Bölücü Terör Örgütü'nün (BTÖ) propagandasına karışan ve 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'ne zarar verme niyetinde olan kişilere yönelikti. Operasyonlarda 58 şüpheli gözaltına alındı.

Operasyonlar, İstanbul, Diyarbakır, Adana, Antalya, İzmir, Bilecik, Mardin, Batman, Muğla, Muş, Şanlıurfa ve Van olmak üzere 11 ilde yapıldı. Bakan Yerlikaya, operasyonları yürüten güvenlik güçlerine teşekkür ederek, onların gayretiyle toplumun huzuru, birlik ve beraberliğinin korunmaya devam edileceğini vurguladı.

Güvenlik güçleri, şüphelileri sosyal medya üzerinden örgüt propagandası yapmak, illegal gösterilere katılmak ve nevruz etkinliklerinde örgüt propagandasında bulunmak gibi suçlardan yakaladı. Ayrıca ele geçirilen 5 adet ruhsatsız tabanca, 3 adet av tüfeği, bir AK-47 tüfeği ve çeşitli örgütsel dokümanlar operasyonun önemini ortaya koymaktadır.

Bakan Yerlikaya, operasyonlarda göreve gelen polisler için dua isteyerek, onların halkın duasıyla korunacağını ifade etti.