-

Gözden kaçırmayın

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ilısu Barajı'nın Türkiye'nin ekonomisine sağladığı katkıları değerlendirdiTarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ilısu Barajı'nın Türkiye'nin ekonomisine sağladığı katkıları değerlendirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın da yer aldığı AFAD-DSİ Sel ve Taşkın Risk Azaltma Protokol Töreni düzenlendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, Kovid-19 salgını ve ardından gelen savaşlarla artan ekonomik zorlukların, depremlerle birlikte daha da ağırlaştığını belirtti.

Erdoğan, toplamda 80 bin konut ve köy evini hak sahiplerine teslim ettiklerini ve yıl sonuna kadar 200 bin konuta ulaşmayı hedeflediklerini söyledi. 6 Şubat'ta yaşanan depremlerin Türkiye için bir dönüm noktası olduğunu ve geçmişte yapılan olumlu adımların faydalarını gördüklerini ifade etti. Erdoğan, 2009 yılında kurulan AFAD'ın, afetlerde koordinasyonu sağlama konusundaki önemine değindi ve Devlet Su İşleri'nin orman yangını, sel ve taşkınlarla mücadeledeki rolünü vurguladı.

Son 3 yılda yaşanan 1500 sel, su baskını ve taşkının zararlarının 4 milyar doları bulduğunu belirten Erdoğan, tabiata saygılı olmanın ve gerekli tedbirleri almanın zaruret olduğunu kaydetti. Afet öncesi yapılan her bir birim yatırımın, afet sonrasında 15 kat fayda sağladığını belirten Erdoğan, deprem ve diğer doğal afetlere hazırlık gerekliliğini vurguladı.

Konuşmaların ardından, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından AFAD-DSİ Sel ve Taşkın Risk Azaltma Protokolü imzalandı. Yumaklı, DSİ'nin makine parkını daha da güçlendirme planlarından bahsederken, 111 aracın daha DSİ'ye devredilmesiyle toplam iş makinelerinin sayısının 816'ya ulaşacağını ifade etti.