-

Gözden kaçırmayın

Romanya Başbakanı Marcel Ciolacu Türkiye'ye Resmî Ziyaret GerçekleştirdiRomanya Başbakanı Marcel Ciolacu Türkiye'ye Resmî Ziyaret Gerçekleştirdi

Gaziantep ve diğer deprem bölgelerindeki afet konutları inşa çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, depremden etkilenen vatandaşlara yönelik olarak inşa edilen yeni, sağlam ve güvenli konutlar tamamlanarak hak sahiplerine teslim ediliyor. Gaziantep’teki yıkımların ardından inşa edilen evler, ev sahiplerine büyük bir mutluluk sağladı.

Yeni evine kavuşan Mahmut Alan, yetkililere teşekkürlerini iletti. Alan, "Cumhurbaşkanımız ve bakanımız verdikleri sözleri tutarak evleri başarıyla tamamladı ve bize teslim ettiler. Evler gerçekten çok güzel yapıldı" dedi.

Bakan Mehmet Özhaseki ise, depremzedeleri yuvalarına kavuşturmak için kesintisiz çalıştıklarını belirtti ve ekledi: "Evlerine yerleşen vatandaşlarımızı gördükçe mutluluğumuz artıyor. Aşkla, şevkle ve gayretle çalışmaya devam ediyoruz."

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında, Bakanlık tarafından şimdiye dek 76 bin konut ve köy evi inşa edildi ve anahtarları sahiplerine teslim edildi. Böyle bir başarı, ailelerin yeni hayatlarında mutluluk içerisinde olmalarını sağlıyor.