-

Gözden kaçırmayın

Romanya Başbakanı Marcel Ciolacu Türkiye'ye Resmî Ziyaret GerçekleştirdiRomanya Başbakanı Marcel Ciolacu Türkiye'ye Resmî Ziyaret Gerçekleştirdi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, evlilik hazırlığındaki gençlere yönelik önemli bir finansal destek sağlıyor. 15 Şubat'ta başlayan başvurularla, faizsiz kredi imkanından yararlanmak isteyen genç çiftler için bir fırsat sunuluyor.

6 Şubat 2023'teki depremlerden zarar gören Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve Gaziantep'in İslahiye ile Nurdağı ilçelerinde yaşayan gençler arasından, toplam 7 bin 888 çift başvuruda bulundu. Bu destek, Aile ve Gençlik Fonu'nun altında yürütülen "Evlenecek Gençlerin Desteklenmesi Projesi" kapsamında veriliyor.

Proje, gençlerin evliliklerini sağlam bir temel üzerine kurmalarına yardımcı olmak amacıyla ekonomik, psikolojik ve sosyal destekler sunmayı hedefliyor. Ayrıca, çiftlere evlilik öncesi ve sonrasında eğitim ve danışmanlık hizmetleri de sağlanmaktadır.

Başvurular, Bakanlığın resmi internet sitesi üzerinden yapılıyor ve uygun görülen çiftlere, 48 ay vadeli ve ilk 2 yıl geri ödemesiz 150 bin lira faizsiz kredi sağlanıyor. Kredi, çiftlerin resmi nikahlarının ardından hesaplarına yatırılmaya başlanacak.

Proje şu an için sadece pilot bölgelerde yaşayanlara açık olup, ilerleyen dönemlerde tüm Türkiye'ye yaygınlaştırılması planlanıyor. Çiftlerin evlilik öncesi eğitime katılımı ve sunduğu ekonomik koşullar, gençlerin evliliğe daha bilinçli ve hazırlıklı başlamalarını sağlama amaçlanmaktadır.