-

Gözden kaçırmayın

Romanya Başbakanı Marcel Ciolacu Türkiye'ye Resmî Ziyaret GerçekleştirdiRomanya Başbakanı Marcel Ciolacu Türkiye'ye Resmî Ziyaret Gerçekleştirdi

Prof. Dr. Vedat Işıkhan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak, "Türkiye Yüzyılında Çalışma Hayatı: Emeğin, Sendikal Örgütlenmenin ve İstihdamın Geleceği" temasıyla düzenlenen 13. Çalışma Meclisi toplantısına katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Bakan Işıkhan, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutlayarak, tüm emekçilere barışçıl ve bayram havasında kutlamalar diledi. Bakan, bu meclisin, Türkiye'nin çalışma hayatına, emekçilere ve sendikal örgütlenmeye katkı sağlamasını umduğunu ifade etti.

Meclis, 29-30 Nisan tarihlerinde dört oturumda gerçekleşecek ve çalışma hayatında insana yakışır iş, yeşil ve dijital dönüşüm, sendikal örgütlenme sorunları ile toplu sözleşme süreçlerindeki sorunlara çözüm arayacak.

Bakan Işıkhan, dünya genelinde yaşanan jeopolitik gerilimler, ekonomik dalgalanmalar ve pandemi gibi etkenlerin çalışma hayatını nasıl etkilediğini ve bu belirsizlikler karşısında alınan tedbirlerden bahsetti. Ayrıca, dijitalleşme ve otomasyon gibi faktörlerin iş gücü piyasalarını nasıl dönüştürdüğünü ve yeni iş fırsatları yaratma potansiyelini vurguladı.

Türkiye'nin "Türkiye Yüzyılı" vizyonuyla, çalışma hayatında daha güçlü, kapsayıcı ve sürdürülebilir politikalar uygulama hedefini belirten Işıkhan, özellikle kadın ve genç istihdamını artırmaya yönelik özel politikalar geliştirdiklerini dile getirdi.

Son olarak, meclisin Türkiye'nin çalışma hayatının geleceğine yönelik stratejiler belirlemede önemli bir rol oynayacağını ifade eden Işıkhan, Cumhuriyetin ikinci yüzyılını "insanı yaşat ki, devlet yaşasın" anlayışıyla, adil paylaşımı önde tutarak inşa edeceklerini belirtti.