-

Gözden kaçırmayın

Romanya Başbakanı Marcel Ciolacu Türkiye'ye Resmî Ziyaret GerçekleştirdiRomanya Başbakanı Marcel Ciolacu Türkiye'ye Resmî Ziyaret Gerçekleştirdi

Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından, bölge tarımını güçlendirmek amacıyla Ege İhracatçı Birlikleri ziyaret edildi. İbrahim Altıntaş liderliğindeki heyet, Ege Bölgesi'nde 7500'ü aşkın ihracatçı firmayı temsil eden birliklerle görüşmeler gerçekleştirdi.

Toplantıda özellikle Akdeniz Meyve Sineği ve Zeytin Sineği gibi tarımsal zararlılarla mücadele konusunda iş birliği yapılması planlandı. Bu zararlılarla mücadelenin yanı sıra, bölgesel kalkınma ve ihracatı artırma yönünde atılacak adımlar da masaya yatırıldı.

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı, Yaş Sebze Meyve İhracatçı Birliği Başkanı ve Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçı Birliği Başkanı ile yapılan görüşmeler sonucunda, bölge tarımının ve ihracat kapasitesinin genişletilmesi konusunda önemli kararlar alındı. İl Müdürü İbrahim Altıntaş, Ege İhracatçı Birliklerine gösterilen ilgi ve misafirperverlik için teşekkürlerini iletti.

Bu toplantılar, Aydın'ın tarımsal ve ihracat potansiyelini artırmada önemli bir dönüm noktası olarak kabul ediliyor.