-

Gözden kaçırmayın

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ilısu Barajı'nın Türkiye'nin ekonomisine sağladığı katkıları değerlendirdiTarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ilısu Barajı'nın Türkiye'nin ekonomisine sağladığı katkıları değerlendirdi

Aydın bölgesindeki tarım sektörü, Ege İhracatçı Birlikleri ile yapılan stratejik görüşmeler sayesinde daha da güçleniyor. Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün yetkilileri, Ege bölgesinde 12 farklı sektörde faaliyet gösteren ve 7.500'den fazla ihracatçı firmayı bünyesinde barındıran Ege İhracatçı Birlikleri'ni ziyaret etti. Bu ziyaretler, zararlı organizmalarla mücadelede iş birliği ve ihracat kapasitesinin artırılması gibi konuları kapsıyor.

Özellikle Akdeniz Meyve Sineği ve Zeytin Sineği gibi tarım zararlılarına karşı alınacak önlemler, toplantıda ele alınan ana konulardandı. Bu zararlılarla mücadele, bölge tarımının daha sağlıklı ve verimli olmasını sağlamak amacıyla önem taşıyor. Görüşmeler, İl Tarım ve Orman Müdürü'nün liderliğinde birliklerin koordinatör başkanları ve diğer yetkililerle gerçekleşti.

Toplantının ardından Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, misafirperverlikleri için Ege İhracatçı Birlikleri liderlerine teşekkürlerini sundu. Bu tür toplantılar, bölgesel tarımın küresel pazarlarda daha etkin bir konum kazanmasına ve sürdürülebilir bir tarım ekosistemi geliştirilmesine katkıda bulunuyor.