-

Gözden kaçırmayın

T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı "Yenilikçi Güçlendirme ve Enerji Verimliliği Mühendislik Yaklaşımları Semineri" düzenliyor.

AFAD Başkanlığı ile Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, sel ve taşkın afetlerinin önlenmesi amacıyla iş birliğine giderek Sel ve Taşkın Risk Azaltma Protokolü’nü hayata geçirdi. Protokol kapsamında, AFAD envanterindeki 31 iş makinesi Devlet Su İşlerine teslim edilerek her iki kurumun lojistik ve teknik kapasiteleri artırıldı.

Yerli üretim olan ve sel ile heyelan riski taşıyan bölgelerde kullanılacak ekskavatörler, Devlet Su İşlerindeki sayıyı 816'ya çıkardı. Özellikle Karadeniz Bölgesinde yoğunlaşacak risk azaltma çalışmaları, derelerin temizlenmesi ve ıslahı ile başlatıldı. Bu çalışmalar, yoğun yağış dönemi öncesinde alınacak tedbirler sayesinde can ve mal kaybını en aza indirgemeyi amaçlıyor.

Protokolün imza töreniyle birlikte, yağış mevsimi başlamadan atılan bu adımlar, 2024 yılında daha az sorunla karşılaşılmasını ve afetlerin etkilerinin minimize edilmesini hedefliyor. Devlet kurumlarının bu proaktif yaklaşımı, AFAD ve Devlet Su İşleri çalışanları için de başarılı bir görev sürecini beraberinde getiriyor.