-

Gözden kaçırmayın

Söke Ticaret Odası'nı Emlak Müşavirleri Ziyaret EttiSöke Ticaret Odası'nı Emlak Müşavirleri Ziyaret Etti

Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, yapılan Ortak Üretim Koordinasyon İmza Töreni sırasında önemli açıklamalarda bulundu. Bolat, Türkiye'nin havacılık sektöründeki potansiyeni artırma ve global pazardaki konumunu güçlendirme amacını vurgulayarak, bu yolda Türk Hava Yolları'nın (THY), Airbus ve Rolls Royce ile stratejik iş birlikleri gerçekleştireceğini belirtti.

Bakan Bolat'ın açıklamalarına göre, Türk Hava Yolları yeni uçak ve motor alımları planlarken, aynı zamanda yerlileştirme faaliyetlerine de odaklanacak. Bu strateji, Türkiye'nin havacılık sektöründe daha rekabetçi bir yapıya kavuşmasını sağlamayı hedefliyor.

İmza töreni, Türkiye'nin ihracat hedefleriyle de uyumlu bir şekilde gerçekleşti. Anlaşma, tedarik zincirinde yer alan mevcut firmaların yanı sıra bu alana yeni girecek firmalara da kapılarını aralayarak, yerel üretimi destekleme fırsatı sunuyor. Bölgesel tedarikçilerin gelişimine de katkı sağlayacak olan bu iş birlikleri, sektördeki yenilikçi adımların bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.