-

Gözden kaçırmayın

Romanya Başbakanı Marcel Ciolacu Türkiye'ye Resmî Ziyaret GerçekleştirdiRomanya Başbakanı Marcel Ciolacu Türkiye'ye Resmî Ziyaret Gerçekleştirdi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yaşlıların korunmasını ve yaşam kalitelerinin artırılmasını amaçlayan Yaşlı Destek Programı (YADES 2024) için başvuruların açıldığını duyurdu. Bakan Göktaş, bu yıl program için 11 milyon 278 bin lira bütçe ayrıldığını belirtti.

Yaşlı nüfus oranının yüzde 10,2'ye ulaştığı Türkiye'de, Bakanlık yaşlılara yönelik hizmetleri çeşitlendirmek amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Göktaş, "Aile temelli aktif ve sağlıklı yaşlanmayı destekleme politikamızı YADES ile pekiştiriyoruz. Evde bakım ve gündüz bakım gibi alternatif hizmetler sunarak yaşlılarımızın hayatını kolaylaştırıyoruz" dedi.

2016 yılından bu yana uygulanan ve bütçesi genel bütçeden karşılanan YADES ile yerel dinamiklerin aktive edilmesi ve yaşlıların sosyal hayata entegrasyonunun desteklenmesi hedefleniyor. Göktaş, "Son sekiz yılda, 45 milyon TL bütçe ile 42 belediyede 74 proje gerçekleştirildi. Bu projelerle 128 bin 691 yaşlımıza ulaşıldı" bilgisini verdi.

YADES 2024 programı kapsamında belediyelerin hazırlayacakları projeler, belirlenen usuller doğrultusunda valilikler aracılığıyla değerlendirilecek. Belediyeler, projelerini en geç 3 Haziran tarihine kadar valiliklere teslim etmeleri gerekiyor. Bu süreç, bakanlık tarafından ve valilikler aracılığı ile denetlenecek.

Bakan Göktaş, belediyeleri etkin ve yenilikçi projeler geliştirmeye davet ederek, yaşlıların yaşamlarını iyileştirmek için atılan bu adımların önemine vurgu yaptı.