-

Gözden kaçırmayın

İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü Çelenk Sunma Töreni Gerçekleştirildiİlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü Çelenk Sunma Töreni Gerçekleştirildi

Manisa'da düzenlenen geleneksel Mesir Macunu Festivali, bu yıl da renkli görüntülere ev sahipliği yaptı. Festival, 479 yıl önce Merkez Efendi tarafından kanuni Sultan Süleyman'ın annesi Ayşe Hafsa Sultan için hazırlanan ve 41 çeşit baharatın karışımından oluşan mesir macununun şifasını kutlamak amacıyla düzenlendi. Bu özel karışım, UNESCO Dünya Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'nde yer alıyor.

Festivalin en çarpıcı anlarından biri, Sultan Camisi'nin minare ve kubbelerinden halka mesir macunu saçılmasıydı. Tarihi cami ve külliyelerinden toplamda 7 ton mesir macunu, 41 farklı noktadan ziyaretçilere ulaştırıldı. Alana akın eden on binlerce kişi, mesir macununu kapabilmek için adeta birbirleriyle yarıştı.

Etkinlikler, Hükümet Konağı önünden başlayan kortej yürüyüşü ile start aldı. Yürüyüşe, protokol üyeleri, siyasetçiler, sivil toplum temsilcileri ve binlerce vatandaş katıldı. Festival, Merkez Efendi, Hafta Sultan ve nedimelerinin yanı sıra Osmanlı padişahları ve şehzadelerinin canlandırıldığı kortej yürüyüşüyle devam etti. Mehter takımının marşları eşliğinde Cumhuriyet Bulvarı boyunca süren yürüyüş, Sultan Camisi'ne ulaşarak son buldu. Protokol üyeleri, evlerinin balkonları ve yol kenarlarından toplanan kalabalığı selamladı.