-

Gözden kaçırmayın

İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü Çelenk Sunma Töreni Gerçekleştirildiİlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü Çelenk Sunma Töreni Gerçekleştirildi

Manisa'da, UNESCO'nun Dünya Somut Olmayan Kültürel Miras Listesine dahil olan Mesir Macunu Festivali, pandemi ve deprem arasından dört yıl sonra 484. kez coşkuyla düzenlendi. Sultan Camii'nin minareleri ve kubbelerinden halka saçılan yedi ton mesir macunu için on binlerce insan rekabet etti.

Festival, Manisa Hükümet Konağı önünde yapılan bir kortej yürüyüşüyle başladı. Katılımcılar arasında Vali Enver Ünlü, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, çok sayıda milletvekili, büyükelçiler ve yabancı delegasyonlar yer aldı. Karnaval atmosferindeki festivalde, mehter takımının marşları eşliğinde ilerleyen kortej, çeşitli dans gösterileriyle süslendi.

Kortej yürüyüşü, Mustafa Kemal Paşa Caddesi ve Cumhuriyet Bulvarı güzergahından Sultan Camisi'ne ulaşarak son buldu. Temsili Hafsa Sultan ve Merkez Efendi'nin berat vermesiyle başlayan mesir macunu saçma töreni, protokol üyelerinin de katılımıyla gerçekleşti. Karnaval havasındaki etkinlik, tüm katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı.