-

Gözden kaçırmayın

19 Mayıs Gençlik ve Spor Kupası Yat Yarışları Didim'de Gerçekleştirilecek19 Mayıs Gençlik ve Spor Kupası Yat Yarışları Didim'de Gerçekleştirilecek

Türkiye ile Almanya arasındaki ekonomik ilişkilerin derinleştiği bu dönemde, iki ülke arasında gerçekleştirilen ticari faaliyetler ve iş birlikleri, ekonomik kalkınmayı karşılıklı olarak teşvik etmekte.

İki ülkenin ticari iş birliklerinin önemi, Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası'nın (TD-IHK) 20. yıl dönümünün Berlin'de düzenlenen törenle kutlanmasıyla bir kez daha vurgulandı. Törene Türkiye ve Almanya'dan çeşitli önemli isimler katıldı.

2023 yılında ticaret hacmi 50 milyar dolarlık impresif bir rakama ulaşan iki ülke, Almanya'nın Türkiye'ye yönelik doğrudan yabancı yatırımlarında da liderliğini sürdürüyor. Bu yatırımlarla Alman firmaları, Türkiye'deki faaliyetlerini genişleterek 687 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirdi.

Almanya'daki Türk girişimciler ise, yıllık 80 milyar avro ciro ve 500 bin kişiye istihdam sağlayarak, bu ekonomik ilişkinin güçlenmesinde kritik bir rol oynuyorlar.

Ek olarak, sivil toplum kuruluşlarının desteği ile Türk-Alman ekonomik bağları daha da sağlamlaşırken, gelecekteki etkinlikler ve iş birlikleri hem ekonomik hem de sosyal ve kültürel bağları pekiştirmeyi sürdürecek gibi görünüyor.