-

Gözden kaçırmayın

Romanya Başbakanı Marcel Ciolacu Türkiye'ye Resmî Ziyaret GerçekleştirdiRomanya Başbakanı Marcel Ciolacu Türkiye'ye Resmî Ziyaret Gerçekleştirdi

Yeni yayımlanan bir kitap, Cezayir'in ulusal kahramanı Emir Abdülkadir'in az bilinen Bursa'daki iki yıllık sürgün dönemini detaylı bir şekilde ele alıyor. Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı'nın (TİKA) desteği ile hazırlanan eser, Emir Abdülkadir'in Fransız sömürgeciliğine karşı mücadelesinden sonra yaşadığı sakin ve düşünceli zamanları inceliyor.

Kitap, Türkçe ve Arapça olmak üzere iki dilde yayımlandı ve kültürel ile tarihi bir köprü kurarak iki milletin ortak tarihine dair önemli bilgiler sunuyor. Emir Abdülkadir'in yaşamını ve anılarını konu alan belgelerle zenginleştirilen bir tanıtım etkinliği de kitabın tanıtımı için düzenlendi.

Bu etkinlik, Emir Abdülkadir'in mirasını koruma ve Türk-Cezayir ilişkilerinin tarihi bağlarını güçlendirme anlamında büyük öneme sahip. Kitabın, karşılıklı tarih ve kültür alışverişine katkıda bulunarak, tarih meraklıları ve araştırmacılar için değerli bir referans kaynağı olması bekleniyor.